Challenges:

Ga de uitdaging aan

Wat betekent een challenge voor jou? 

Challenges zijn uitdagingen die waarde creëren voor de regio Noordoost Fryslân. Aan deze challenges worden ook Global Goals gekoppeld. Door bij een challenge gebruik te maken van startvragen onstaan de juiste uitdagingen voor onze regio. 

Met een challenge word je uitgedaagd om je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Wat heb jij in huis? Waar word je blij van? Doormiddel van een challenge krijg je hier meer zicht op. Dit helpt jou om de opleiding en baan te vinden die bij jou past en die je meer plezier geeft in de toekomst.

Challenge indienen Ga naar de projecten Bekijk de toolkits

Waarde voor de regio

Over Bouwen aan Ambitie

Onze missie

Werk is een van de belangrijkste zaken van je toekomst. Wij geloven dat als je werk doet dat goed bij je past, je beter in je vel zit en je meer plezier hebt. Het is dan ook onze missie om je te laten ontdekken waar je écht goed in bent en daarmee aan de slag te gaan. Hierbij maakt het niet uit of je nog op school zit, al aan het werk bent of thuis zit zonder werk. Naast dat jij hier beter van wordt profiteert onze samenleving er ook van. Daarom werken we met scholen, ondernemers, overheden, verenigingen en stichtingen samen om jou te helpen achterhalen wat jouw ambitie is. Zo bouwen we aan ambitie: Jouw ambitie! 

Alle kansen voor elk talent

Als het om werk gaat, zien we dat er in korte tijd veel kan veranderen. Bijvoorbeeld door de automatisering van veel beroepen ontstaan er weer nieuwe beroepen en krijgen oude beroepen een nieuwe inhoud. Doordat er veel meer op afstand wordt gewerkt, komen er ook in Noordoost Fryslân steeds meer beroepen in beeld waar je nog niet zo lang geleden voor naar de Randstad moest.

Kinderen, ouders en leerkrachten blijken het overzicht van deze nieuwe mogelijkheden nog niet altijd te hebben. Bouwen aan Ambitie wil dit veranderen en daarbij staat het talent centraal. Wij denken namelijk dat er in Noordoost Fryslân voldoende mogelijkheden zijn om voor alle talenten een gepaste opleiding en baan te vinden.