Challenges:

Wat betekent een challenge voor jou?

Challenges zijn uitdagingen die waarde creëren voor de regio Noordoost Fryslân. Aan deze challenges worden ook Global Goals gekoppeld. Door bij een challenge gebruik te maken van startvragen ontstaan de juiste ideeën voor onze regio. Binnen BAA gebruiken we het onderwijsconcept Challenge Based Learning (CBL). Dit betekent dat je aan de slag gaat met uitdagingen uit de wereld om je heen. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen op het gebied van:

  • Duurzame energie
  • Bouw van de toekomst
  • Duurzame landbouw

Samen met je medestudenten/leerlingen en docent of leerkracht zoek je naar oplossingen voor uitdagingen en vraagstukken in de regio. De vraagstukken waar je je op richt komen rechtstreeks uit het bedrijfsleven of de maatschappij. De mensen die in de praktijk aan deze vraagstukken werken betrekken we actief bij ons onderwijs. Zo leer je al vóór de start van je carrière een brug slaan tussen onderwijs en de wereld om je heen. En dat is precies de kwaliteit waar onze maatschappij en het bedrijfsleven om zit te springen.

Challenge indienen Ga naar de projecten 

Challenges met waarde voor de regio NO-frl.

Over Bouwen aan Ambitie

Onze missie

Werk is een van de belangrijkste zaken van je toekomst. Wij geloven dat als je werk doet dat goed bij je past, je beter in je vel zit en je meer plezier hebt. Het is dan ook onze missie om je te laten ontdekken waar je écht goed in bent en daarmee aan de slag te gaan. Hierbij maakt het niet uit of je nog op school zit, al aan het werk bent of thuis zit zonder werk. Naast dat jij hier beter van wordt profiteert onze samenleving er ook van. Daarom werken we met scholen, ondernemers, overheden, verenigingen en stichtingen samen om jou te helpen achterhalen wat jouw ambitie is. Zo bouwen we aan ambitie: Jouw ambitie! 

Alle kansen voor elk talent

Als het om werk gaat, zien we dat er in korte tijd veel kan veranderen. Bijvoorbeeld door de automatisering van veel beroepen ontstaan er weer nieuwe beroepen en krijgen oude beroepen een nieuwe inhoud. Doordat er veel meer op afstand wordt gewerkt, komen er ook in Noordoost Fryslân steeds meer beroepen in beeld waar je nog niet zo lang geleden voor naar de Randstad moest.

Kinderen, ouders en leerkrachten blijken het overzicht van deze nieuwe mogelijkheden nog niet altijd te hebben. Bouwen aan Ambitie wil dit veranderen en daarbij staat het talent centraal. Wij denken namelijk dat er in Noordoost Fryslân voldoende mogelijkheden zijn om voor alle talenten een gepaste opleiding en baan te vinden.