Ontdekkerskisten: ontdek de 7 werelden van techniek

Ontdekkerskisten: ontdek de 7 werelden van techniek

Ontdekkerskisten vol huis- tuin- en keukenproefjes die de kinderen in carrouselvorm in de klas kunnen doen. Spelenderwijs zijn ze aan de slag met materialen. Een proeverij die je kunt uitbreiden met een bedrijfsbezoek, een gastles en een uitstapje naar het voortgezet onderwijs. En dan wordt het al een hele wereld die je verkent. De 7 werelden die je kunt verkennen aan de handen van de ontdekkerskisten zijn de volgende: 

1. Mens & gezondheid 
2. Energie, water & veiligheid
3. Voeding & natuur 
4. Wonen, werken & verkeer
5. Ontwerp, productie & entertainment
6. Digitaal, media & entertainment 
7. Hi-tech & science

Deze kisten geven een breed beeld van technologie en toepassing in deze wereld. Ook kan de leerkracht de kisten gemakkelijk verbinden aan de echte wereld (context). 

Categorie: Wetenschap & techniek

Moeilijkheid: basisonderwijs groep 6, 7 en 8

Wat ga je doen?

Een goed begin om je leerlingen technologie en wetenschap te laten ontdekken, is via een ontdekkerskist. De experimenten die je in deze kisten vindt liggen dichtbij de belevingswereld van de kinderen en volgen de principes van onderzoekend (en ontwerpend) leren. 
Bij de kist krijg je 8 experimenten die je in carrouselvorm kunt gaan uitvoeren. Ook krijg je een beschrijving van de wereld die je hebt, een beroepenlijst, een begrippenlijst en een lesbrief inclusief uitlegvideo. 

Wil jij je aanmelden voor 1 van deze ontdekkerskisten? Klik dan op de knop hieronder en meld je aan voor een ontdekkerskist! 

Meld je hier aan!

Toolkits & resultaten