Sterk Techniek Onderwijs Noordoos-Friesland

Waarom bouwen aan ambitie?

Wij willen jongeren in het basis- en voortgezet onderwijs enthousiast maken voor techniek, door ze kennis te laten maken met de wonderlijke en uitdagende wereld van de techniek.

Wat doen wij met bouwen aan ambitie?

Deze knoppen leiden naar onder andere challenges, projecten en toolkits die wij uitvoeren of uitgevoerd hebben. De toolkits kunnen gebruikt worden als leidraad voor het uitvoeren van een project of challenge. 

Challenges Projecten  Toolkits

Wie zijn wij? 

Onderwijs en bedrijfsleven uit de regio Noordoos-Friesland werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs. Vanuit voortgezet onderwijs zijn het Dockinga College, Lauwers college, Dalton Dokkum & !mpulse Kollum (OSG Piter Jelles) en Aeres de trekkers van het project. 

Contact

Onze visie

Het gemeenschappelijke doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniek en om onderwijs & bedrijfsleven beter op elkaar aan laten te sluiten. Niet alleen nieuwe werknemers in de techniek zijn nu en in de toekomst hard nodig, maar ook medewerkers in het technisch onderwijs. Met elkaar geven we een impuls aan het technisch onderwijs een aan de toekomst van techniek in de regio.

 

 

Challenges

Projecten

Ontdek de 7 werelden van techniek

Ontdek de 7 werelden van techniek

Ontdekkerskisten vol huis- tuin- en keukenproefjes. Een proeverij die je kunt uitbreiden met een bedrijfsbezoek en een gastles.
Lees meer.

Toolkits

Contact

Bedrijf:                       Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

Contactpersoon:       Ben Jansen

Telefoonnummer:      06-22984608

E-mail:                        b.jansen@kennislabnof.frl

Website:                     www.kennislabnof.frl