Theaterkerk Nes

Waarom bouwen aan ambitie?

Stichting Theaterkerk Nes heeft als ambitie een kwalitatief, hoogwaardig en onderscheidend cultureel programma te organiseren, met daarnaast evenementen die een maatschappeijke impact hebben op de regio. Vanuit Theaterkerk Nes wordt samengewerkt met gemeentelijke, provinciale en landelijk opererende instellingen en cultuurmakers.

Wat doen wij met bouwen aan ambitie?

Deze knoppen leiden naar onder andere challenges, projecten en toolkits die wij uitvoeren of uitgevoerd hebben. De toolkits kunnen gebruikt worden als leidraad voor het uitvoeren van een project of challenge. 

Challenges Projecten  Toolkits

Wie zijn wij? 

De voormalig gereformeerde kerk De Hoekstien in Nes heeft in 2018 een nieuwe invulling gekregen, waarbij de sociale functie is blijven bestaan. Naast het culturele aanbod van theatervoorstellingen, exposities, concerten en lezingen zijn er maatschappelijke en educatieve initiatieven ontstaan. Theaterkerk Nes was als samenwerkingspartner betrokken bij Wadopera Peter Grimes die in september 2021 tijdens 11 uitverkochte voorstellingen voor ruim 17.000 bezoekers in Moddergat werd uitgevoerd. 'Het noordelijkste culturele bolwerk aan de vaste wal'  Is inmiddels bekend bij een groot publiek. Met aansprekende tentoonstellingen als Nachtwacht360 en het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 en sprekers als Geert Mak en internationaal bekende fotograaf Jimmy Nelson, weten niet alleen bezoekers uit Fryslân maar ook uit andere delen van het land de weg naar Nes te vinden. 

Contact    Website Theaterkerk Nes

Onze visie

Cultureel ondernemer Anke Bijlsma brengt Stichting Theaterkerk Nes tot ontwikkeling. In de rol van directeur/programmeur heeft zij de verantwoordelijkheid genomen om Theaterkerk Nes te laten uitgroeien tot een nieuwe ontmoetingsplaats in Noardeast-Fryslân. In die taak neemt ze een groot netwerk mee uit de culturele wereld, een schat aan ervaring in het organiseren van activiteiten. Samen met het team wat Theaterkerk Nes ondersteunt probeert zij door middel van kwalitatief hoogwaardige kunst en cultuur de gast die van ver komt te verrassen met rijkdom die de regio te bieden heeft. Tegelijkertijd ligt het doel voor de regiobewoner om het denkraam te vergroten, het onbekende te verwelkomen en de mogelijkheden te optimaliseren. 

Challenges

Projecten

Expositie '100 dagen Gaia'

Expositie '100 dagen Gaia'

Van 6 mei t/m 14 augustus 2022 presenteren Acardia en Sense of Place in samenwerking met verschillende organisaties op 6 bijzondere locaties in Friesland '100 dagen Gaia'. Theaterkerk Nes presenteert Gaia in een unieke setting waar de donkerte een fenomenaal opties effect op het kunstwerk zal hebben. De belichting en de muzikale compositie komen hier optimaal tot zijn recht.

Toolkits

Contact

Organisatie/bedrijf:   Theaterkerk Nes                   

Contactpersoon:       Anke Bijlsma

Telefoonnummer:      06- 41 60 58 98

E-mail:                        info@theaterkerknes.nl

Website:                     www.theaterkerknes.nl