Expositie: '100 dagen Gaia'

100 dagen Gaia 

Van 6 mei t/m 14 augustus 2022 presenteren Arcadia en Sense of Place in samenwerking met verschillende organisaties op 6 bijzondere locaties in Friesland '100 dagen Gaia'. Theaterkerk Nes presenteert Gaia in een unieke setting waarin de donkerte een fenomenaal opties effect op het kunstwerk zal hebben. De belichting en de muzikale compositie komen hier optimaal tot zijn recht.

Categorie: Wetenschap & techniek
Moeilijkheid: Alle leeftijdscategorieën
Datum: 25 mei t/m 11 juni 2022

Wat is het doel van dit project?

De term Gaia komt uit de Griekse mythologie en verwijst naar de aarde. de expositie 100 dagen Gaia laat zien hoe alle samenlevingen met elkaar verbonden zijn en laat ons nadenken over de vragen: Hoe om te gaan met onze aarde? Hoe kunnen we goede voorouders zijn en een toekomstbestendige erfenis nalaten? 
Zo kunnen wij als mensen hier bewuster mee omgaan en mee leven. 

Informatie over het project

Gaia is een rondreizende installatie van de Britse kunstenaar Luke Jerram. Met haar indrukwekkende doorsnee vertoont Gaia NASA-beelden van het aardoppervlak en biedt mogelijkheid om onze planeet op deze schaal te zien, zwevend in drie dimensies. Een speciaal gemaakte compositie van de met BAFTA-prijs bekroonde componist Dan Jones wordt tijdens de expositie afgespeeld. In de Griekse Mythologie is Gaia de personificatie van de Aarde. Gaia reisde eerder al de wereld over en was onder andere te zien in het Houston Museum of Natural Science, USA en tijdens de UN Climate Change Conference UK 2021 in Glasgow. 

Partner: Sense of Place

Sense of Place – Arcadia

Sense of Place is een culturele ontwikkelorganisatie die de regio langs de Waddenkust nieuwe vitaliteit geeft door de unieke kwaliteiten van dit gebied uit te vergroten met behulp van beeldende kunst- en ontwerpprojecten. Samen met bewoners en het landschap vertellen ze via deze projecten het verhaal van het Noorden. Dat betekent dat er vertelt wordt over de geschiedenis van het gebied en bewoners, het landschap én de toekomst.  

Website