Creëer je eigen droge worst

Creëer je eigen droge worst

Als onderdeel van het project hebben we samen met Wini Weidenaar een project bedacht. Wini heeft ons 4 verschillende droge worsten van Weidenaar laten proeven en beoordelen. Aansluitend wordt het project geïntroduceerd, de kinderen gingen zelf een droge worst ontwerpen. Het winnende ontwerp maakt kans om echt in productie te worden genomen. Ligt jouw ontwerp straks in de schappen van de supermarkt?

Categorie: Creatief en commercieel 

Moeilijkheid: Groep 6 t/m 8 

 

 

Wat ga je doen?

Leerlingen krijgen als opdracht om een nieuwe soort droge worst te bedenken. Daarnaast ook een bijpassende naam, etiket en een milieuvriendelijke verpakking. Ook gaan ze verschillende soorten droge worst proeven en beoordelen.

- Ontwerp een nieuwe smaak droge worst, met een bijpassende naam en een milieuvriendelijke verpakking met etiket.

- Ontwerp bij de droge worst ook een milieuvriendelijke verpakking met etiket.

Binnen het project wordt een beroep gedaan op de verschillende talenten van de leerlingen. Je hebt leerlingen nodig die goede ideeën hebben (de ideeën fontein), leerlingen die creatief zijn(de creatieve maker), leerlingen die heel netjes een mooi kunnen werken(de mooimaker), een leerling een mooie naam kan bedenken(woordkunstenaar), een leerling die het geheel bedenkt en aanstuurt(planmaker) en iemand die weet waar het talen van leerlingen ligt en hoe dat in te zetten(sterkte-architect). 

Toolkits & resultaten

Koppelling met global goals

Global goal 12 en 13 gaan over het milieuvriendelijke en recyclen van afval. Door milieuvriendelijke etiketten voor de droge worsten te ontwerpen zijn de kinderen hier bewust mee bezig. Ook de consumptie en productie van de droge worst denken de kinderen veel over na. Dit past erg goed bij global goal 12

SDG 13: Climate Action - KIT Royal Tropical Institute Global Goal 12 – verantwoorde consumptie en productie - Duurzaam De Ronde  Venen

Samenwerking met...

Slagerij Weidenaar

Slagerij Weidenaar

Bedrijf: Slagerij Weidenaar 

Website: https://www.weidenaar.frl 

Telefoonnummer: 0519-241275

"Use your smile to change this world, don't let this world change your smile." -- Wini Weidenaar

Groep 6 Burgerschool Dokkun

Groep 6 Burgerschool Dokkun

School/organisatie: Burgerschool Dokkum (Roobol)

Leerkracht: Pieter Visser

Website: https://www.burgerschool-dokkum.nl/ 

Telefoonnummer: 0519-292570